icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Eldre person holder mobiltelefon i hendene
Koronavaksine er gratis. Ringer noen deg med tilbud om vaksine mot betaling, så er det et svindelforsøk. Foto: Joshua Hoehne via Unsplash.
  

Advarsel om svindelforsøk i forbindelse med vaksinering

Politiet, Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) og kommuneoverlegene har bedt alle kommuner om å advare om svindelforsøk i forbindelse med vaksinering.

Kriminelle ringer opp innbyggere og tilbyr vaksineavtale, og ber deretter om kontonummer og personlige opplysninger. Kontakter noen deg og tilbyr vaksinering mot betaling, er dette forsøk på svindel. Det er gratis å vaksinere seg mot korona.

Per i dag kan enkelte innbyggere i Ås fra fylte 84 år og oppover bli oppringt av vaksineteamet i kommunen med tilbud om vaksine, eller oppfølging etter vaksinering. Vaksineteamet ringer fra både fasttelefon og mobil, men vil aldri be om kontonummer, kortnummer eller andre lignende opplysninger.

Kjenner du noen som kanskje ikke får med seg denne informasjonen, ber vi om at du videreformidler budskapet om at vaksine er gratis i Ås kommune, og at vi derfor aldri ber om betalingsinformasjon over telefonen.