icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Nordbytun ungdomsskole   ›   Skjema og søknader
Bilde bytte fremmedspråk_250x216
  

Bytte av fremmedspråk første halvår i 8. klasse

Når en elev har valgt enten fremmedspråk eller arbeidslivsfag, skal eleven normalt ha faget på hele ungdomstrinnet.

 I forskrift til opplæringsloven står det blant annet:

§ 1-8.Opplæring i framandspråk, fordjuping og arbeidslivsfag i grunnskolen

"Elevane på ungdomstrinnet i grunnskolen skal i tillegg til opplæring i engelsk ha opplæring i eit framandspråk til, fordjuping i engelsk, norsk, samisk, matematikk eller opplæring i arbeidslivsfaget. Skoleeigaren skal tilby opplæring i framandspråk i minst eitt av dei fire språka tysk, fransk, spansk eller russisk etter læreplanen i framandspråk på nivå I ved kvar skole. Skoleeigaren bestemmer kva for framandspråk elevane skal få tilbod om, og korleis dette skal organiserast. Når ein elev har valt anten framandspråk, fordjuping eller arbeidslivsfag, skal eleven ha faget på heile ungdomstrinnet. Elevane kan i det første halvåret likevel gjere omval i samråd med skolen."

Snakk med faglærer og kontaktlærer hvis du vurderer omvalg. Frist for å sende inn søknad er 20. desember.  Se vedlagte søknadsskjema. En forutsetning for bytte er at det er ledig plass i den gruppa en ønsker å bytte til.

Skjema for bytte av fremmedspråk.pdf