icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Leder av koronasenteret i Ås kommune, Monica Berge_Tukh
Leder av vaksinesenteret i Ås kommune, Monica Berge-Tukh, planlegger for at kommunen vil motta mange vaksiner i sommer. Nå oppfordrer hun deg som er innbygger til å følge opp, og registrere deg i vaksinekø. Foto: Ås kommune/Ellen M. Ceeberg.
  

Får mange vaksiner i sommer

Ås kommune kommer til å vaksinere gjennom hele sommeren.

I forrige uke endret Folkehelseinstituttet (FHI) den nasjonale vaksinestrategien. Fra og med denne uken skal det være 12 uker mellom dose 1 og dose 2. Hensikten er at en større andel av befolkningen kan få første dose raskere.

Du vil få tilbud om dose 2 i samme kommune som du får satt dose 1. Dette gjelder både nå og under ferieavviklingen.

Får mange doser i sommer

Kommunen er varslet om at vi i juni, juli og august vil kunne komme til å motta 2-3 ganger flere vaksinedoser enn vi gjør i dag. Det vil si at mange vil få tilbud om time til vaksinering i denne perioden.

Hvis du ser at dose 2 havner midt i ferien din og det er helt umulig for deg å være i Ås kommune for å ta den, ber vi deg om at du også utsetter dose 1 til etter ferien slik at du kan ta dose 2 til riktig tid.

Intervallet mellom dose 1 og dose 2 er viktig å overholde. Blant annet for å få mulighet til å få vaksinepass, og for å sikre flokkimmunitet.

Registrer deg i vaksinekø

Ønsker du å bli vaksinert?

Nå kan du registrere deg i vaksinekø i Ås kommune.

Registrer deg i vaksinekø

Følg status for vaksinering i Ås kommune