icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Grunnskolen - fellesinformasjon
SFO
SFO
  

Foreldrebetaling i SFO

Her finner du SFO- priser for kommende skoleår 2021/2022, informasjon om redusert betaling og kommunens saksgang ved manglende betaling.

Nye satser for SFO fra og med fra 1. august 2021 vil være:

Oppholdstid fra 01.08.2021

Pris pr mnd.

Helplass (mer enn 10 timer pr uke)

Kr. 3230

Deltidsplass (til og med 10 timer per uke)

Kr. 2422

Kjøp av enkeltdager

Enkeltdag når skolen er åpen

Kr. 285

Enkeltdag når skolen er stengt

Kr. 514

Prisene inkluderer kost.

Moderasjonsording i SFO fra august 2021

Fra august vil det tre i kraft en ny moderasjonsordning for SFO.
Den består av:

  • Gratis SFO for barn med særskilte behov som går på 5., 6. eller 7. trinn og ønsker et tilbud i SFO
  • Inntektsgradert foreldrebetaling for familier med samlet husholdningsinntekt på mindre enn 592 167 kr. Foreldrebetalingen skal maksimalt utgjøre 6% av husholdningens samlede person- og kapitalinntekt. Ordningen er for elever på 1. -4. trinn og er hjemlet i forskrift til opplæringslova § 1B
    For deltidplass i SFO betaler du ¾ av en inntektsgradert helplass, jf.  K-sak 12/20 om innføring av ny statlig moderasjonsordning i SFO. 

Om søknadsprosessen

Hva er husholdning?
Med husholdning menes ektefeller, partnere og samboere som har bodd sammen i et ekteskapslignende forhold i minst 12 av de siste 18 månedene, eller har felles barn. Er dere samboere uten felles barn må, må dere krysse av for dette i skjemaet. For foreldre med delt omsorg, beregnes foreldrebetalingen etter inntekten til husholdningen til den forelderen som har barnet folkeregistrert på sin adresse.  

Dokumentasjon av inntekt
Det er husholdningens samlede personinntekt etter skatteloven kapittel 12 og skattepliktig kapitalinntekt som er beregningsgrunnlaget for foreldrebetalingen. Det er skattemeldingen fra 2020 som legges til grunn. Dokumentasjon på inntekt må legges ved søknaden. Kommunen kan også innhente skatteopplysninger fra Skattedirektoratet, jf. forskrift til opplæringsloven § 1B. Ved å søke om redusert betaling, samtykker du til at kommunen kan innhente dine skatteopplysninger. De som ikke har skattemelding, for eksempel som følge av for kort botid i Norge, må legge frem annen dokumentasjon for inntekt.

Søknadsfrist
Det søkes for ett barnehage- og skoleår av gangen. Søknadsfristen for nytt barnehage- og skoleår er 1. august 2021. Søker du før 1. august, gjelder kommunens vedtak fra 1. august og ut barnehage- og skoleåret. På grunn av kommunens saksbehandlingstid, kan det være at du må betale full pris i august selv om du søker innen fristen 1. august. Dette vil refunderes på neste faktura. 

Søkes det etter 1. august gjelder vedtaket fra første hele måned etter søknadstidspunktet og ut barnehage- og skoleåret. Det betyr at kommunen behandler søknader fortløpende, og at du når som helst i barnehage- og skoleåret kan søke.

Søknadsskjema

Kommunens saksgang ved forsinket og manglende betaling

1. purring ved manglende betaling er en påminnelse.

2. purring er en betalingsoppfordring med varsel om rettslig inkasso ved mislighold.

I fakturaen varsles det også om at plassen kan bli sagt opp.

Dersom 2. purring ikke er innbetalt innen forfall, og skyldner heller ikke har inngått en nedbetalingsplan med kommunen, går saken til rettslig inkasso.

Når en sak har gått til rettslig inkasso blir plassen sagt opp. Den aktuelle enhet fatter da vedtak om oppsigelse. Etter oppsagt plass må foresatte søke plass på nytt.

Det er økonomiavdelingen i kommunen som er innkrever. Det vil si at det er økonomiavdelingen som skal kontaktes i forbindelse med forsinket og manglende betaling, herunder avtale om nedbetalingsplan o.l.