icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Nordby skole   ›   Læringsbrett

Læringsbrett

IMG_5440

Foreldreveiledning - læringsbrett

Ved å trekke digitale verktøy inn i undervisningen legger vi til rette for bedre læring og kompetanse. Hensikten med læringsbrett er at det skal brukes for å fremme læring. Dette dokumentet er ment som et rådgivende dokument og en oppfordring til at foreldre engasjerer seg i elevens læring ved bruk av læringsbrett.

Hva gjør du i forbindelse med at læringsbrettet kommer i hus?

Ta praten med barnet ditt

  • Hva betyr læringsbrettet for oss? Hva skal det brukes til?
  • Hvor mye skjermtid har man til fritid? - Lag kjøreregler sammen
  • Digital dannelse - vær gode rollemodeller
  • For flere tips anbefales det å sette seg inn i “Ressurser” nederst på siden

Lær sammen med barnet ditt

Interessen din øker elevens læring og motivasjon. La barnet være den aktive. Barnets lekse kan være å lære deg det hun eller han har lært. Benytt sjansen!

Sett kloke grenser i tråd med elevens alder og modenhet

  • Hjemme bestemmer foreldrene over bruk av læringsbrettet på samme måte som dere bestemmer over bruk av telefon, PC o.l. Det er viktig at foreldrene setter grenser for bruk av skolens iPad hjemme – den skal i all hovedsak brukes til skolearbeid.
  • Bruk av læringsbrettet til andre aktiviteter enn skolearbeid kan skje dersom dette ikke kommer i konflikt med skolearbeidet. Dette gjelder både for tidsbruk og lagringsplass.
  • På skolen beskyttes nettbruk i noen grad av brannmur, og i tillegg har lærer mulighet til å sette restriksjoner på hvilke Apper og nettsteder eleven kan gå på ved bruk av blant annet Zuludesk (les: https://www.zuludesk.com/).
  • Digital kompetanse handler også om hva eleven skal gjøre dersom det dukker opp uønsket innhold, og at eleven selv må unngå å skape uønsket innhold på nett. Kompetansemålene for digitale ferdigheter finnes blant annet på iktplan.no

Helse, søvn og læringsbrett

  • Hjelp barnet til å variere sittestilling og bruke støtten i dekslet samt sjekke at lysstyrken ikke er for høy, og til å se på lang avstand innimellom.
  • Den viktigste kommunikasjonen mellom mennesker skjer ansikt til ansikt. Hjelp barnet med å minimere skjermtiden utenom læringen.
  • Det anbefales at skjermtid avsluttes minst en time før sengetid og at læringsbrettet legges i familiens fellesområde om natten, altså ute av soverommet – sammen med annet digitalt kommunikasjonsutstyr.
  • Øynene blir ofte anstrengte, det er viktig å bruke pausene til å se ut av vinduet på ting som er langt borte, se på ting i bevegelse osv.
  • Juster lysstyrken på skjermen etter forholdene.

Informasjon på skolens hjemmeside

På skolens hjemmeside finner du informasjon rundt læringsbrett på Nordby skole. Der finner du blant annet en lenke til FAQ (ofte stilte spørsmål). Der vil du finne svar på en rekke vanlige spørsmål fått fra foreldre og andre involverte ved skoler som benytter læringsbrett i en digital skolehverdag.

Hvis du ikke finner svar på ditt spørsmål der, vil vi gjerne at du sender spørsmål du måtte ha. Du vil få svar, samt at spørsmål og svar vil bli lagt inn tilgjengelig for andre.

Ressurser vi anbefaler for mer informasjon

Om barn og medier og digital kompetanse

https://www.barnevakten.no/hva-er-passe-skjermtid/

http://www.dubestemmer.no/voksne/foresatte

https://www.barnevakten.no/tema/

http://www.medietilsynet.no/barn-og-medier/

Lære å lese med nettbrett

https://iktsenteret.no/ressurser/laerer-lese-med-nettbrett

Effekter av nettbrett

https://iktsenteret.no/ressurser/effekter-av-nettbrett-pa-skoleniva

Fra konsument til produsent

https://iktsenteret.no/aktuelt/fremtiden-krever-teknologiforstaelse

Aktuelt

Velkommen til skolestart i Ås kommune!

Skolestart i Ås kommune skoleåret 2021/2022

Ås kommune ønsker alle elever, foresatte og ansatte velkommen til et nytt skoleår! Første skoledag er onsdag 18. august. Her kan du lese om oppmøtetid for de ul...