icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Nordbytun ungdomsskole   ›   Skjema og søknader
  

Krav om at fraværsdager skal gå til fratrekk på vitnemål

REGLER FOR FØRING AV FRAVÆR I GRUNNSKOLEN

I grunnskolen skal alt fravær fra og med 8. trinn føres på vitnemålet. Fraværet skal føres i dager og timer. Enkelttimer skal ikke konverteres til dager. Foreldrene kan kreve at årsaken til fraværet føres på et vedlegg til vitnemålet, men dette må det da søkes om.  

Elevene/foreldrene kan også kreve at inntil 10 skoledager pr. opplæringsår ikke føres på vitnemålet, dersom fraværet skyldes dokumenterte helsemessige grunner.     

For at fravær som skyldes innvilget permisjon skal kunne kreves ikke ført på vitnemålet må fraværet være av minst en dags varighet. Permisjon i enkelttimer kan ikke strykes.  

Når det gjelder helsemessige årsaker er det krav om legeerklæring. Retten til å stryke sykefravær fra vitnemålet er begrenset til fravær med en lengde utover 3 dager. Det er kun fravær fra og med 4. dag som kan strykes.  

Elever med funksjonsnedsettelse el. kronisk sykdom får likevel unntak fra dette og kan stryke fravær fra første sykedag. Krav er dokumentert risiko for fravær i form av legeattest. For de dette gjelder, anbefaler vi at dere ved sykdomsfravær, skriver spesifikk fraværsårsak i meldeboka for hvert enkelt tilfelle. Dette p.g.a. at dere på søknaden må skrive hvilke dager dere søker fratrekk for. Legeattest legges ved søknaden. Klikk på linken under for å laste ned søknadsskjema.

Søknad om fratrekk av fravær på vitemål.pdf