icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Kultur   ›   Kulturskolen   ›   Undervisningstilbud   ›   Dans   ›   Kursbeskrivelse - dans

Kursbeskrivelse - dans

Kursoversikt - dans

Liten og Stor

Dette er for de minste barna sammen med en voksen ledsager, for å virkelig kunne utfolde oss trygt i gruppen og hele tiden møte alle barnas behov. Disse 45 minuttene er en ordentlig bonusstund sammen med barnet ditt. Legg resten av hverdagsverden ute i garderoben og kom inn og lek med oss i en klasse hvor dere sammen gjør øvelser og beveger dere rundt i rommet ut fra pedagogens instrukser. Variert musikk og enkle, godt forklarte bevegelser gjør dette til en lettfattelig time for både små og store, og er en enklere versjon av «Barnedans 4-6 år». 45 minutters undervisning.
 

Barnedans 4 - 6 år

Barnedans er lek med musikk, rytme og bevegelser. Barna lærer å bevege seg til musikk: barnemusikk, klassisk musikk, samtidsmusikk og pop/rock. Det vil bli full fart i 45 minutter, og alt vi gjør har en pedagogisk baktanke. Barna får jobbe med motorikk, koordinasjon, rytmikk, romfølelse og kreativitet. Dette passer både for gutter og jenter.
 

Dans - 1. og 2. trinn

Dette er en time som skal motivere og introdusere barna til forskjellige dansesjangere. Vi skal innom hip hop, jazzdans og klassisk ballett, og vi vil i tillegg flette inn danseleik og kreativt arbeid. Tanken bak denne timen er at vi vil legge en plattform der barna blir kjent med ulike måter å bevege seg på, slik at de kan velge å spesialisere seg fra 3.klasse. Dette blir gøy, og timen blir veldig variert! 45 minutters undervisning.     
 

Hip Hop fra 3.klasse

Hip hop har for lengst gått fra å være en undergrunnsbevegelse i USA til å blant annet bli en av de mest populære dansesjangerne over hele verden.
Denne timen tar for seg oppvarming, isolasjoner, forskjellige basistrinn innenfor hip hop og streetdance, styrke og koreografier. Vi jobber også med litt forskjellige triks.
Musikalitet, koordinasjon, "jording" og rytme er viktige stikkord. Både den nyeste hip-hop musikken og gamle hip-hop klassikere er lydbildet i disse klassene.
  • Hip hop 1 (3. - 4. kl): 45 minutters undervisning.
  • Hip hop 2 (5. - 7. kl): 60 minutters undervisning.
  • Hip Hop 3 (7. - 9. kl): 60 minutters undervisning.
  • Hip Hop 4 (10 kl. og oppover): 60 minutters undervisning.
  • Hip Hop Gutter (2.-4. kl) 45 minutters undervisning. Nytt tilbud!

Jazz fra 3.klasse

Med mye av dagens popmusikk som barn og ungdom identifiserer seg med, lærer vi danseteknikk og koreografier. Jazzdans handler om styrke, eksplosivitet, musikalitet, fleksibilitet og uttrykk, og vi gjør en rekke øvelser for å mestre dette. Timen er sammensatt av både tekniske øvelser og oppvarming i senter, forskjellige kombinasjoner over gulvet, og forskjellige koreografier fra ulike stilarter innenfor jazzdans, og timen vil ha et variert dynamisk spekter. 
  • Jazz 1 (3. - 4. kl): 60 minutters undervisning.
  • Jazz 2 (5. - 7. kl): 60 minutters undervisning.
  • Jazz 3 (7. - 9. kl): 60 minutters undervisning.
  • Jazz 4 (10 kl. og oppover): 60 minutters undervisning.

Klassisk ballett

Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer. Det er god styrketrening for hele kroppen, du får økt kroppskontroll og bevegelighet, i tillegg er det gøy. Denne vakre dansestilen trenger disiplin og repetisjoner for å få økt forståelse for bevegelser brukt i alle dansestiler. Vi jobber med øvelser ved barren, i senter og koreografi.
  • Klassisk ballett 1/Danselek er fra 1. - 2. klasse (45 min).

Musikal - sang og dans

I musikaler er både sang, dans og teater viktig. I løpet av 2 timer i uka får elevene både gruppeundervisning i sang og dans med to forskjellige pedagoger. De lærer sanger og danser fra kjente musikaler og jobber med å spille roller samtidig som de danser og synger. I danseklassen fokuserer de på å lære kombinasjoner fra forskjellige musikaler, trinn fra ulike stiler og fordyper seg i koreografi fra en musikal som blir forestilling i løpet av vårsemesteret. Undervisningen er for 6. klasse og oppover.