icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Hjort
  

Målsettinger for hjorteviltbestandene i Ås 2021 – 2025

Høringsfrist 1. september

Vi ber om tilbakemeldinger på målsettinger for utvikling av hjorteviltbestandene i Ås kommune 2021-2025, med hovedutvalgets endringer og tillegg.

Vedlagt er målsettinger for hjorteviltbestandene i Ås 2021-2025 som nå sendes på høring. Høringsfrist er 1. september.

Ås kommune skal ha målsettinger for bestandene av elg og rådyr, og de gjeldene går ut i 2020. Formålet med målsettingene er, etter forskrift om forvaltning av hjortevilt, å gi et rammeverk for hjorteviltforvaltningen i kommunen. Målene skal ta hensyn til beitegrunnlag, bestandsutvikling, skader på naturmangfold, jord- og skogbruk samt omfanget av viltulykker på vei. Forslaget er basert på tidligere målsettinger og tilpasset en overordna forvaltning av hjortevilt.   

Hovedutvalg for næring og miljø gjorde den 26. mai vedtak om at målsettingene skal sendes på høring med noen tillegg. Tilleggene er vedlagt i saksprotokoll fra møtet. I hovedsak gjelder innspillene kalveskyting, ettersøk og oppdrett av hjort og dåhjort.

Vi ber om at tilbakemeldinger på målsettinger for utvikling av hjorteviltbestandene i Ås kommune 2021-2025, med hovedutvalgets endringer og tillegg sendes Follo landbrukskontor innen 01.09.2020.

Høringsdokumenter

Innspill til høringen sendes til:

Follo landbrukskontor
Postboks 183
1431 Ås

Eller på e-post til follo.landbrukskontor@as.kommune.no