icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Nordby skole   ›   Aktuelt
last ned
  

Ny smittevernveileder i skole gjeldende fra 2.6.20

Til foresatte i Ås-skolen,

Den 29.5.2020 har regjeringen revidert smittevernveilederne for skolene under covid-19 utbruddet 2020. Veilederne beskriver hvordan ulike tiltak iverksettes avhengig av situasjonen i en trafikklysmodell; grønt, gult og rødt nivå. Tiltakene tilpasses smittesituasjonen i samfunnet og andre faktorer i en totalvurdering. Modellen varierer fra vanlig organisering av skolehverdagen (grønt nivå), til mer omfattende tiltak med mindre, faste grupper og større avstand mellom elever (rødt nivå). Forskjellen på de tre nivåene gjelder særlig tiltakene for å redusere kontakt mellom personer.

Vedlagt lenke til smittevernveielederen for 1.-7.trinn:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/skoletrinn-1-7/smitteforebyggende-tiltak/#nivainndeling-av-smitteverntiltak-trafikklysmodel

Vedlagt lenke til smittevernveiledere for ungdomsskole og videregående skole:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/ungdomsskole-vgo/

Regjeringen har innført gult nivå i skolene i Norge fra 2.6. Dette medfører at vi åpner skolene ytterligere med de gjeldene smitteverntiltakene for gult nivå.

For Ås kommune betyr dette i praksis at:

Ungdomsskolene åpner for ordinær undervisning fra og med tirsdag 2.6.

Barneskolene gir et ordinært opplæringstilbud til alle elever fra 1.-7. fra og med torsdag 4.6. Det innebærer at vi viderefører gjeldene ordning 2. og 3.6.

På bakgrunn av bemanningssituasjonen og kravet om at man skal opprettholde kohorter på trinn på SFO, opprettholdes en noe begrenset åpningstid på SFO ( kl 8-16) fram til ferien. For foresatte i samfunnskritiske yrker plikter skolene å gi et fullt SFO-tilbud dersom man har behov. Ta kontakt med rektor på egen skole.

Skolehverdagen vil fortsatt i høy grad være preget av gjeldene smitteverntiltak med hovedfokus på god hånd og hostehygiene, faste grupper og avstand.

Rektor sender ut en mer detaljert informasjon om praktiske ordninger på den enkelte skole.

 

Med vennlig hilsen

Vibeke Aaser Grønli
Virksomhetsleder grunnskole