icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Ås ungdomsskole   ›   Aktuelt
  

Oppfølging av elever ved sykdom/karantene under den pågående pandemien.

Skolen har fått noen forespørsel om hvordan elevene følges opp om de blir syke eller må ut i karantene. Dette være seg enkeltelever, klasser eller hele klassetrinn.

Ås ungdomsskole forholder seg til de retningslinjene som er gitt av utdanningsdirektoratet ( https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/opplaring-til-elever-som-ikke-kan-mote-pa-skolen/)

Etter at foresatte har meldt i fra om koronarelatert fravær via Transponder, vil kontaktlærerer ta kontakt og avtale videre oppfølging. "Hjemmeopplæring" blir aktuelt om fraværet vil vedvare over flere dager eller uker. Skolen vil i størst mulig grad ha faglige ressurser, oppgaver og gjøremål liggende også digitalt. På denne måten kan eleven jobbe med relevante hjemmeoppgaver. Strekker fraværet seg over lengre tid, vil det være nødvendig med mer kontakt og undervisning over læringsplattformen it`s learning og via Teams. Telefonsamtaler mellom foresatte, elev og lærer vil være aktuelt for tettere oppfølging og veiledning. 

Hvordan opplæringen skal organiseres og tilrettelegges hvis klasse/r eller et helt trinn må i karantene, vil variere noe med hvilken klasse og hvilket trinn karantenen gjelder for. Årsaken er at noen lærere underviser kun på ett trinn, mens andre underviser på flere trinn. Det kan da hende at det må gjøres noen endringer for å kunne tilby og gjennomføre et godt opplæringstilbud. 

Skolen vil altså ivareta og gi elevene et opplæringstilbud ved elevfravær. En større utfordring vil oppstå om lærere må ut i karantene,eller blir syke. En slik situasjon kan medføre at skolen i større grad må drives digitalt, og at skoledagen må omorganiseres. Det hele vil bestemmes av antall syke, hvilke fag som blir skadelidende med mer. Poenget er at skolen ikke kan ha helt konkrete planer for alle mulige scenarier, men er beredt til å organisere for den situasjonen som måtte oppstå. Skolen vil gjøre det den kan for å gi elevene et best mulig opplæringstilbud uansett situasjon. 

Skoledagen krever i dag litt mer av alle - både elever, foresatte og lærere - for å ivareta smittevernet. Et godt smittevern og en oppførsel som følger smittevernreglene på skolen og privat, er ett av de beste tiltakene for et godt opplæringstilbud dette skoleåret.