icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Bygdebike  Ås stasjon før åpning sykkeldag 19
  

Relansering av Bygdebike på Verdens miljødag 5. juni

​Ås sin egen delesykkelordning Bygdebike er oppgradert, og nå kommer syklene endelig ut av vinterdvalen!

Prosjektgruppa for Bygdebike med representanter fra Åspro, Ås kommune og NMBU relanserer Bygdebikeprosjektet med 100 sykler som vil være tilgjengelig for alle som ønsker å leie sykler på Ås. Ås-folket ønskes velkommen på en uhøytidelig markering på verdens miljødag, 5. juni kl. 16.00 på Ås stasjon.

Donkey Republic sin app kan lastes ned på android og IOS telefon.

Velkommen!


Hva er nytt:
Bygdebike har fått ny leverandør fra Donkey Republic. Nytt av året er at syklene nå må parkeres i faste, virtuelle stasjoner i Ås sentrum, NMBU, Nofima og Nibio. Det vil gi mye større kontroll på hvor syklene er. Syklene vil være tilgjengelig også i sommerferien. I tillegg har vi økt antall sykler fra 50 til 100. Låsene er godt prøvd ut i flere europeiske byer og skal tåle norske værforhold. Juni blir en gratis testmåned.

Donkey Republic sin app kan lastes ned på android og IOS telefon.

Her kan du få svar på alt du lurer på med å bruke sykkelen

 

Mer om Bygdebike i Ås
Bysykkel er i dag tilgjengelig i storbyer som Oslo, Drammen og Trondheim. Systemet baserer seg på dyre bysykler og dokkingstasjoner som i hovedsak er reklamefinansiert. Kommersielle aktører som driver slike bysykkelsystemer har ikke vist interesse for å etablere slike ordninger på småsteder.

BygdeBike SB var i utgangspunktet en studentbedrift ved NMBU som ville få til et unikt sykkeldelingssystem på Ås. Fire studenter fra NMBU var initiativtakere til prosjektet. NMBU videreførte prosjektet, og fikk med seg Ås kommune og Åspro, en arbeidsmarkedsbedrift i Ås på laget. Akershus fylkeskommune har bidratt med finansiering av prosjektet, der NMBU har prosjektlederansvar.

Konseptet med Bygdebike er at systemet ligger i selve sykkellåsen og tilhørende app. Det trengs derfor ikke noen spesiell infrastruktur for sykkelparkering, syklene kan parkeres i ordinære sykkelstativ. Bygdebike driftes uten tilbringertjeneste av syklene, og man er derfor avhengig av at brukerne selv bringer sykler tilbake til Ås stasjon.

Bygdebike i Ås har i 2016 og 2017 hatt 50 sykler med BitLock-låser til bruk mellom Ås stasjon og NMBU. Låsen og appen fra BitLock var allerede utviklet når prosjektet ble startet opp, men er ikke tidligere prøvd ut som åpent system i så stor skala, og har ikke tålt norske værforhold så godt. NMBU har derfor fått ny leverandør av låser med tilhørende app, Donkey Republic.

Se mer om lanseringen av Bygdebike i 2016 her