icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Nordby skole   ›   Aktuelt
skolehage
  

Skolehage, bærekraft og miljøfokus på Nordby skole

Skolehage og skaperverksted på Nordby skole

Innunder overskriften Bærekraft og miljø er Nordby skole i etableringsfasen av en skolehage. Som en av ti skoler i Norge har vi fått et samarbeid med Økologisk Norge. https://okologisknorge.no/aktuelt/dyrk-framtida-nyh/10-nye-skolehager-med-nytt-prosjekt/ Dette er vi veldig stolte av, og vi gleder oss til samarbeidet!

I skolehagen vil elevene få erfaringer og utvikle holdninger gjennom å samhandle med naturen, lære om matproduksjon, bærekraft, biologisk mangfold og miljø. Den vil også fremme fysisk aktivitet og ikke minst være en arena som vil kunne fremme mestringsfølelse og samhold. Skolehagen skal blant annet bidra til at elevene lettere forstår hvordan matproduksjon henger sammen med bærekraftighet og miljø. 

Skaperverskstedet knyttes tett opp til skolehagen. Dette er en form for digital sløyd og fokus på utforskende tilnærming til læring og algoritmisk tenking. Vi har et stort fokus på gjenbruk av materiell. Det er mye matematikk i å snekre så-kasser, programmere vanningssystem eller tegne kart over skolehagen i riktig målestokk. Og hva med å bruke gamle stoffrester til å sy fruktposer? Dette kan vi til og med programmere oppskrifter til med vårt skaperverkstedutstyr. Vi har vært så heldige å få midler fra Sparebankstiftelsen til å videreutvikle vårt skaperverksted.

Læringsarenaene vil være et godt utgangspunkt for å møte læreplanfornyelsen 2020 hvor demokrati og medborgerskap, bærekraftig utvikling, samt folkehelse og livsmestring er de tre tverrfaglige temaene.

Det er også viktig for skolen at læringsarenaene blir en naturlig del av skoleområdet og bidrar til økt trivsel for elever og lærere. Samtidig håper vi det blir et knutepunkt i lokalmiljøet, der naboer og foresatte føler eierskap.

Vi gleder oss!

Følg Nordby skolehage på instagram: https://www.instagram.com/nordby_skolehage/
Følg Nordby skole på facebook: https://www.facebook.com/nordbyskole/

 

Skolehageprosjektet er også omtalt her:

https://www.utdanningsnytt.no/fagfornyelsen-skolehage/ti-skoler-plukket-ut-til-skolehage-prosjekt/233462 (bildet i denne artikkelen er hentet herfra)

https://www.fylkesmannen.no/globalassets/fm-oslo-og-viken/landbruk-og-mat/urbant-landbruk/dokumenter/skolehageprosjekt---okologisk-norge.pdf

Om skaperverksted: http://norwaymakers.org/