icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Jan Fredrik Aarseth viser opphøyd gangfelt   i krysset Skoleveien - Sagaveien
  

Skoleveien klar til skolestart!

Opphøyd gangfelt i krysset Skoleveien/Sagaveien og nytt fotgjengerfelt i Johan K Skanckesvei er to av tiltakene kommunen har ferdigstilt til høstens skolestart.

- Vi har fulgt opp et politisk vedtak om å trygge skoleveien til de elevene som nå flytter fra Åsgård skole til Ås modulskole ved Ås stadion, forteller prosjektleder Jan Fredrik Aarset.

I krysset Skoleveien/Sagaveien er det anlagt et opphøyd gangfelt og en fartsdump er flyttet noen meter i retning av dette. Et nytt veilys ved det opphøyde gangfeltet skal også settes opp, og vegetasjon rundt det eksisterende veilyset skal beskjæres.

- Vi har også laget en innsenvring av veibanen ved det opphøyde gangfeltet. Her ser du at billistene senker farten slik vi ønsker, påpeker Aarset i det en stasjonsvogn passerer oss.

Åsgårs skole skal rives, og i byggeperioden skal elevene benytte Ås modulskole.

- Kommunen har hatt et godt samrbeid med Åsgård FAU for å komme fram til en bedre skolevei. Vi har derfor også fått merket opp en ny fotgjengerovergang i Johan K Skanckesvei.

Statens vegvesen har samtidig satt opp lysregulering på fylkesvei 152 ved Ås videregående skole. Dette bidrar også til en sikrere kryssing av den trafikkerte veien.

Fotgjengerfelt i Johan K. Skanckesvei

 

Lysregulering på Fv 152 ved Ås videregående skole