icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Solberg skole   ›   Aktuelt
Logo[1]
  

Solberg skoles visjon

Personalet har i fellesskap laget skolens visjon

Visjon for Solberg skole Solberg skole og SFO er et trygt sted for mestring og læring. Vi har elever som er aktive, nysgjerrige og viser glede ved å søke læring. Elevene får variert undervisning og erfaring i ulike måter å jobbe på. Vi har tro på at elevene får best læringsutbytte ved å fokusere på det positive, praktisk jobbing med fag og i lek og deltagelse i daglige gjøremål på SFO. Skolen har ulike læremidler som virker motiverende for elevene. Vi har et mangfold av bøker, tilgang til ulike digitale læremidler og konkretiseringsmateriell, i sær i matematikk, norsk og naturfag.

Solberg har et lærevillig personale som søker ny kunnskap og kompetanse. På Solberg opptrer vi som en enhet og jobber mot felles mål på tvers av trinnene. Personalet framstår som tydelige ledere i et inkluderende arbeidsmiljø som fremmer læring både for barn og voksne.

Solberg er en ZERO-skole hvor det er null toleranse for mobbing. Miljøet er trygt og godt for alle. Gjennom felles aktiviteter styrker vi fellesskapet, og elevene blir godt kjent på tvers av alder. De eldste elevene er gode rollemodeller for de yngste. Skolen har plan for arbeidet med opplæring i sosial kompetanse.

Solberg har god kommunikasjon med foreldregruppen. Foreldre, elever og personalet jobber sammen om et inkluderende, spennende og kreativt læringsmiljø med fokus på elevenes læring.

Ledelsen ved Solberg er tydelig i hele organisasjonen. Personalet er tydelige ledere overfor barna både på skole og SFO. Ledelsen respekterer ulike synspunkter og utnytter medarbeidernes mangfoldighet. Det blir lagt til rette for muligheter for kompetanseheving gjennom etterutdanning, kurs og veiledning. Ledelsen holder fokus på skolens felles mål.

Elevene våre har gode basiskunnskaper i norsk og matematikk. Skolen har egen ressursperson og veileder med ansvar for leseopplæringen. Tidlig kartlegging med systematisk lesehjelp til elever med behov, er viktige tiltak på skolen.

I matematikk vektlegger vi læring i eget tempo på eget nivå. Vi har en matematikkundervisning som motiverer og gir elevene opplevelser av å mestre.

Skolen har et felles vurderingssystem som sikrer at alle elevene får gode tilbakemeldinger som fører til videre læring og utvikling. Elevene er dyktige i vurdering av egen læring.

Enkelteleven vil alltid være i sentrum for all virksomhet på Solberg. Elevene som går videre fra Solberg skal kjennetegnes av god sosial kompetanse, gode basiskunnskaper og gode evner til videre læring.