icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Hjem
Universitetsbarnehager
  

Vi er stolte av å være universitetsbarnehager!

Solbergtunet og Søråsteigen barnehager har inngått partnerskap med OsloMet, og vil i perioden 01.08.2019-31.07.2023 være to av ti Universitetsbarnehager i Osloregionen.

Søråsteigen og Solbergtunet barnehage søkte i vinter om å få være en del av OsloMet sine universitetsbarnehager.  Universitetsbarnehager er partnerskap mellom Institutt for barnehagelærerutdanning ved OsloMet og 10 barnehager i Osloregionen. Det skal være et likeverdig samarbeid mellom utdanning og profesjonsfeltet. Dette skal bidra til å styrke barnehagelærer utdanningens profesjonsrelevans og igangsette praksisnær forskning og utviklingsarbeid.

Viktige arenaer for samarbeid er strukturer for barnehagen som praksisarena, forsknings- og utviklingssamarbeid og kunnskapsdeling.

Hele barnehagen vil være involvert i det å ha studenter fra barnehagelærerutdanningen på OsloMet, studentene vil ha hele barnehagen som læringsarena i tillegg til sine praksisveiledere. Vi tror at det å jobbe på denne måten vil bidra til at barnehagelærerne begrunner praksis og leder arbeidet med å se sammenhengen mellom teori og praksis gjennom et felles fagspråk.

Dette vil også gi barnehagene en mulighet til å delta i forsknings- og utviklingsarbeid i samarbeid med OsloMet.