icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Intranett 2018   ›   Tjenester   ›   Kultur   ›   Kulturskolen   ›   Undervisningstilbud   ›   Visuell kunst   ›   Spillutvikling
Promo
  

Har du lyst til å lage egne spill?

Har du lyst å lage egne spill? 

Spillutvikling er et tilbud som skal lære elevene metode i utvikling av digitale spill på alle ferdighetsnivå. Elevene jobber på kulturskolens nye pcer som er spesialtilpasset for spillutvikling. Selve spillutviklingen foregår i programmet Unreal Engine.  (https://www.unrealengine.com/en-US/)

Dette kaller vi for en spillmotor, og Unreal Engine er blandt de aller beste og mest relevante programmene for spillutvikling. Dette er et gratis, men profesjonelt program som også kan lastes ned privat. Det er derfor en fordel å ha tilgang på PC/Mac hjemme slik at man kan jobbe med stoffet mellom timene.

Det er ingen krav til forkunnskaper og det er ingen aldersbegrensning. Av erfaring passer opplegget best til 5.klasse og oppover, men det finnes unntak. Ta gjerne direkte kontakt med underviser. Det er en fordel å være kjent med grunnleggende bruk av datamaskiner med fysisk mus og tastatur. 

Til tross for de tekniske hinderene, skal spillutvikling hos oss være en arena for kreativ problemløsning. Her finnes det ingen fasit. Mestringsfølelsen av å få digitale objekter til å for eksempel bevege seg, eksplodere eller å fly er ganske unik. Det kan også svært morsomt når ting fungerer på uventede måter. Vi skal lage bygninger, landskap, kanoner og.. det eleven vil! Dette er ofte spesielt tiltrekkende for de som allerede har en interesse for spill, men ikke eksklusivt. I spillmotoren er det også muligheter for å lage applikasjoner og spill til telefon, filmer og kreative lydbilder - for å nevne noen. 

“Spillutvikler” er et paraplybegrep for mange ulike disipliner innenfor spillutvikling. Noen finner glede i det visuelle eller tekniske, mens andre finner det i produksjonen eller design. Siden spillutvikling foretar seg så mange ulike disipliner er det et utmerket springbrett for å finne andre potensielle interesser innenfor det digitale. Allerede gjennom introduksjonen til spillmotoren vil elevene ta kreative avgjørelser og utforske det de synes er mest spennende. Vi vil så lang det lar seg gjøre legge opp til at elevene skal lære av hverandre. Alle er velkommen! 

Høstsemesteret har oppstart i uke 34 og varer til og med uke 50. Det er 16 økter à 1,5t. Totalt tilsvarer dette 24 timer undervisning.

Onsdager:

Gruppe 1) 14:15 - 15-45
Gruppe 2) 16:00 - 17:30
Gruppe 3) 17:30 - 19:00.

Rom: Rommet helt til venstre 1.etg på Gamle Åsgård (Rødskolen).

Pris pr semester 2930,- 

Lærer: Jørgen Stolt Steinset
jorgen.stolt.steinset@as.kommune.no

Søk om plass her